Evanlo

När det behövs upplysning

Posted on: 08 januari 2011

… då är det bra med tändstickor, och asken måste inte prydas av Solstickan!

Och eftersom det hela började med som en entimmesutmaning mellan mig och Karin på Skapa Hobby igår, kommer så gott som allt material därifrån – tändsticksask, grönturkos cardstock, rutigt papper från Inkido, vintagebilder, blommor, textstämplar (Texter 2) med mera. Stämpelfärgerna är dels Encore Teal samt Powder Puff Tahiti (den är inköpt hos Engströms på senaste Syfestivalen). De glitterlim jag använt är Stickles Star Dust, Cotton Candy samt Patina. Blinget är Papermania Sunshine-set. Och i bakgrunden på bilderna är det Tildapapper från Panduro 🙂 .

 Här har jag förutom ovan material, använt en swirlstämpel av märket Viva och stämplat två gånger över varandra i bildens nedre hörn. Och eftersom den mörkare färgen är Encoredyna, så kladdade jag ut en del, därför sitter det tre bling i kanten. Och här finns även dagens lärdom – använd inte embossingfönen i närheten av organzaband – det smälter nämligen! Så jag var tvungen att sätta dit en till blomma till vänster om bilden. Fjärilen är stansad med punch som finns Skapas pysselhörna i två olika papper, så att den har en enfärgad ”skugga” , lite Patina glitterlim runt kanten och Sunshinebling till kroppen.

Andra sidan av asken är enligt samma principer som den första, men eftersom den här bilden inte hade blommor i nederkanten gick jag lös med blommor o blader där. Och eftersom swirlstämplingen inte gick nå’t vidare här, löste det sig var jag skulle sätta texten. 

Jag har även satt lite papper på tändstickslådorna, inte det lättaste att måtta eftersom de inte är rektangulära. Swirlen kommer från samma set som den större som jag använt på långsidorna. Blinget kommer från en dekonstruerad ranka som jag köpte billigt hos Engströms.

Som vanligt går det att klicka på bilderna för större versioner.

Annonser

8 svar to "När det behövs upplysning"

Hmm… somliga fuskar minsann. Göra färdigt hemma….. utan att jag får titta hurmf….

Men vi skulle ju lämna det kladdiga (glitterlim o stämpling etc) tills vi kom hem?!?

Ja men resten? Nä skojar bara…….

Helt ljuvlig!! 😀

Tack Sollan!

Superfin ask, och gjord på en timme? Fantastiskt och roligt att få följa hur du har skapat. Nu hoppas jag ju givetvis att få se ett julkort också.

Kram Fia

Tack Fia! Nja, en timme o lite till. När vi började var det en timme kvar till stängningsdags, och då var själva asken klar med papper och blommor. Hemmavid har jag sedan gjort det kladdiga – stämpla och glitterlim, men det är ju å andra sidan ganska snabbt gjort + torktid.
Japp, jag ska jobba på det där med julkortet – snart, strax, ska bara komma hem först …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Önskelista

Här kommer det upp - i ingen ordning alls - saker som kan vara bra att ha. Mer om de mesta nedan kan man hitta i bloggen om man väljer att se allt under kategorin "Önskelista".

MiMis rosa Embellishment Tote
Prenumeration av Craft Stamper
"Häftapparat" för dekorationer
En rosa skärplotter
Audi R8 - med keramiska bromsar
Stampmaker från Theresa Collins

Annonser
%d bloggare gillar detta: